Verspil geen tijd met archiveren, gebruik de zoekfunctie van Outlook

E-mail zoeken

by

Verspil geen tijd met archiveren, gebruik de zoekfunctie van Outlook

E-mail zoeken

by Jeroen

by Jeroen

Het zoeken van e-mail is één van de frustraties die ik vaak tegen kom. Eindeloos geklik door allerlei mappen om die éne e-mail te vinden. Dat is niet meer nodig. Ik heb een tip voor je die je tijd kan besparen.

Tijdens de Outlookworkshops die ik geef merk ik dat veel deelnemers met veel mappen werken om daar hun e-mails in te bewaren. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld veel met projecten werkt. Als dat niet zo is kun je eigenlijk beter alle e-mails die je wilt bewaren in één map stoppen. Dit klinkt slordig misschien maar door de uitstekende zoekfunctie van Outlook vind je e-mails, ook al staan ze tussen duizenden anderen, snel weer terug. De zoekfunctie van outlook werkt eigenlijk net als Google, het kan dus handig zijn om meerdere zoekwoorden met een spatie ertussen te gebruiken.

Het zoeken van je e-mail  start je met Ctrl+E. Probeer het maar eens. Je kunt stoppen met het zoeken van e-mail in je mappen. Beter nog, je hoeft al je e-mail ook niet meer op te bergen in al die mappen, vaak een vervelend en tijdrovend ‘sleepklusje’!

Wil jij ook leren hoe je veel tijd kunt besparen in het werken met Outlook? Laat Proficiency dan de workshop Efficiënter werken met Outlook in jouw organisatie verzorgen. Lees hier de ervaringen van deelnemers aan workshops van Proficiency. Bel 06-305 444 27 voor meer informatie.

Ik wens je veel werkplezier!

Met vriendelijke groet,

Jeroen Engelaer
Proficiency

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top