Werken met snelkoppelingen in Outlook werkt snel!

Favorieten in Outlook

by

Werken met snelkoppelingen in Outlook werkt snel!

Favorieten in Outlook

by Jeroen

by Jeroen

Hoe handig zou het zijn als je in je mailbox je meest gebruikte e-mailmappen snel bereikbaar en op één centrale plaats hebt? Geeft overzicht in je mailbox, bespaart je tijd en is dus een handig timemanagement instrument! Dat kan en is simpel in te richten met de Favorieten in Outlook.

Bijna iedereen werkt met ‘favorieten’ in de Windows-verkenner en de webbrowser. Erg handig want je hebt meteen je meest gebruikte mappen, bestanden of webpagina’s op één centrale plaats, bij de hand. Favorieten zijn feitelijk snelkoppelingen die verwijzen naar een andere plek. Zoals je ze waarschijnlijk ook wel op het bureaublad van je computer hebt staan.

Bijna niemand gebruikt echter ‘Favorieten’ in Outlook.

Ik moet je eerlijk bekennen, ik ook lange tijd niet. Totdat ik ontdekte hoe handig ze zijn!

Favorieten staan links bovenaan in je mappenvenster. Standaard staat meestal alleen Postvak IN als favoriet aangemerkt.

Maar er is zoveel meer!

Bijvoorbeeld, je hebt meerdere e-mail accounts

en je wilt van deze accounts de Postvakken IN onder elkaar hebben staan omdat je anders steeds naar beneden moet scrollen omdat deze

Postvakken IN buiten beeld vallen. De afbeelding hieronder toont de Postvakken IN van mijn werk- en privé-accounts handig onder elkaar.

Of, je hebt een paar mappen waar je vaak e-mails naar toe verplaatst of in zoekt.

Hoe richt je dat in? Heel simpel.

Klik met je rechter muisknop op de map die je wilt toevoegen aan je Favorieten. Selecteer ‘In Favorieten weergeven’, en klaar. Je kunt de volgorde van de lijst met Favorie

ten wijzigen door de mappen te verslepen. En je kunt favorieten uit de lijst verwijderen door rechts op de map te klikken die je wilt verwijderen, en

‘Verwijderen uit Favorieten

’ te kiezen. Je oorspronkelijke map blijft gewoon bestaan.

Handig toch? Succes!

Wil jij of je organisatie ook tijd en geld besparen bij de verwerking van e-mail met Timemanagement met Outlook? Noteer dan hier je gegevens en ik kom vrijblijvend langs om je uit te leggen hoe je gegarandeerd 30% tijd kunt besparen!

Met vriendelijke groet,

Jeroen Engelaer
Proficiency

7 Comments

 1. Ik gebruik al vanaf 1997 Outlook (de 97 versie toen!!) en ook de Favorietenfolder optie!!. Na alle versies te hebben doorlopen, gebruik ik sinds kort 2016 (client versie). Tot mijn verbazing verandert de volgorde van mijn Favorieten (geheel buiten mijn invloed (verslepen) om) met grote regelmaat. Niet handig als je je meest favoriete Favorieten bovenaan hebt staan. Ben ik alleen met dit probleem?

  • Beste Theo,
   Bedankt voor je bericht. Dat is een vervelend probleem waar ik geen oplossing voor heb. Ik ben geen techneut maar trainer…
   Ik gebruik zelf Favorieten in 2016 en heb niet het probleem wat jij beschrijft. Is er een mogelijkheid dat je dit bij de ICT’er in jouw organisatie neerlegt of bij de ICT partij waar je zaken mee doet? Jeroen Engelaer

 2. Mooi, maar als ik meerdere Postvakken sleep, komt er alleen Postvak In te staan zonder een naam erachter. Hoe los ik dat dan op? Kan de weergave naam ook niet meer in de eigenschappen aanpassen.

  • Beste Robert, bedankt voor je bericht. Op het moment dat je meerdere Postvakken IN toevoegt aan je Favorieten zou Outlook het mailadres erachter moeten plaatsen. Probeer eens de werkwijze in het artikel uit. Dus niet slepen maar rechts klikken en dan ‘Weergeven in Favorieten’ Succes!
   Met vriendelijke groet,
   Jeroen Engelaer
   Proficiency

  • Robert, ik was hier nu ook mee bezig en heb dankzij een andere site de oplossing (als je ‘m nog nodig hebt):
   Het gebeurt echt automatisch, het zit ‘m in de naam van de toe te voegen folder. De eerste Inbox heeft geen mailboxnaam-toevoeging. Voeg je nog een Inbox toe, dan krijgen ze beiden de naam van de eigen mailbox erachter.
   Het leuke is dat als je er weer een verwijdert, en je dus weer maar 1 Inbox overhoudt, de toevoeging van de naam aan de Inbox blijft staan!
   Heb je al een Postvak IN in je Favorieten, en voeg je een Inbox toe, dan krijg je dus géén toevoeging van de mailboxnaam, want de oorspronkelijke foldernamen zijn verschillend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top