Heb je een Porsche blijf dan niet in de eerste versnelling rijden...

Heb jij ook een Porsche?

by

Heb je een Porsche blijf dan niet in de eerste versnelling rijden...

Heb jij ook een Porsche?

by Jeroen

by Jeroen

Weet je wat mij nou zo irriteert? Al die mensen die maar klagen dat ze het zo druk hebben en er dan vervolgens niets aan doen!

Laatst las ik een artikel met de titel ‘Alleen sukkels hebben het druk’. Oké, dat gaat me wat ver. Maar druk zijn lijkt wel een nationale ziekte geworden. Negen van de tien keer krijg ik op de vraag ‘Hoe gaat het met je’, het antwoord ‘druk’, of nog erger, ‘erg druk’.

Wat zegt al die drukte?

Dat je veel ballen in de lucht hebt te houden? Tja, lijkt me een open deur. Iedereen die werkt, een sociaal leven heeft, hobby, sport, gezin, kinderen, heeft het dan druk. Is dat zo? Of zijn er ook mensen die die dat prima weten te managen? Ja die zijn er. Ik sprak laatst Joke, begin 30, alleenstaand met 2 jonge kinderen. Fulltime job en dan ook nog een HBO studie ernaast doen. Petje af voor Joke. Ik vroeg haar hoe ze dat voor elkaar krijgt. ‘Goed plannen en mezelf houden aan die planning’, zegt ze.

Is timemanagement dan de oplossing?

Nou, dat is wel een goed begin. Wat echt helpt is de afspraken die je met jezelf maakt, dan ook uit te voeren. En wat ook helpt is instrumenten die je toch al hebt, eens een keer gaan gebruiken. En wat zijn dan die instrumenten?

Outlook is verreweg mijn favoriet

En waarom? Omdat dat het ultieme instrument is om mijn werk te plannen, afspraken bij te houden, mijn e-mail te managen, alle contactgegevens up to date te houden, overzicht op mijn taken te houden. En dat allemaal in nauwe samenwerking met elkaar. Of zoals je dat noemt, geïntegreerd.

Gebruik jij Outlook geïntegreerd?

Nee? Dat is dan hetzelfde als wanneer je een Porsche hebt, nooit opschakelt en altijd in de eerste versnelling blijft rijden. Mooie snelle auto, maar schiet toch niet op.

Het is mijn overtuiging dat héél veel mensen een Porsche hebben en nooit opschakelen. Met als gevolg volle mailboxen, geen overzicht op werk, altijd alles kwijt. En natuurlijk een jachtig gehaast leven. En als je vraagt ‘hoe gaat het met je’, krijg je steevast het antwoord, ‘druk, druk, erg druk’.

Ik ben op zoek naar mensen die een Porsche hebben en niet weten hoe ze op moeten schakelen.

Ken je die? verwijs ze dan door naar mijn blog. Er staan gratis tips in om te leren hoe je óp kunt schakelen. Hoe je Outlook kunt inzetten als een timemanagement instrument. Waardoor je tijd bespaart en grip op je werk krijgt

Ons een keer vragen een workshop in jouw organisatie te doen, kan ook helpen. Noteer hier je gegevens en ik bel je voor een afspraak.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,
Jeroen Engelaer
Proficiency

Top