Verstoringen zijn de grootste tijdvreters die er zijn

Laat je niet storen door Outlook

by

Verstoringen zijn de grootste tijdvreters die er zijn

Laat je niet storen door Outlook

by Jeroen

by Jeroen

Je bent net met een projectplan bezig, een blog aan het lezen, een offerte aan het schrijven of een willekeurig andere klus aan het doen die je aandacht vraagt. En dan komt er een e-mail binnen. Geluidje, pop-up venster, envelop in je taakbalk. Outlook weet je wel te storen. En misschien laat je telefoon zich ook nog wel horen of zien. Je kijkt even, zou ik doen, ik ben nieuwsgierig, het zou zo maar een nieuwe klant kunnen zijn! Toch?

Zeker erg belangrijk nieuwe klanten, mijn schoorsteen moet ook roken. Er is alleen één maar, als ik mij laat storen door elke mail die binnenkomt, kan dit zo maar 30 keer per dag gebeuren. En dat zijn echt niet allemaal nieuwe klanten! Elke keer even kijken. En aan het einde van de dag denk ik dan; ‘ik ben lekker nuttig bezig geweest‘.

Wat is echter de realiteit? Ik heb 30 keer een e-mail bekeken. Waarschijnlijk gedacht, ‘niet zo belangrijk, ga ik straks op antwoorden’. Of, ik beantwoord de e-mail meteen en ben daarna zo maar met een aantal andere e-mails in mijn inbox bezig, terwijl ik iets anders aan het doen was… Is dit echt nuttig?

De tijd die het mij elke keer kost om me weer te concentreren, bij elkaar zo maar ruim een half uur, had ik ook nuttiger dingen kunnen doen. Toch?

Stel je kunt zonder je te laten storen een uurtje of 2 doorwerken. Zou die nieuwe klant niet die tijd kunnen wachten?

Tijd besparen op e-mail?

Wil jij tijd besparen, werk maken van timemanagement?  Grip op je werk, je inbox, je tijd, je e-mail? Heb je last van een volle mailbox, teveel e-mail?

Als het antwoord ja is, begin dan met de verstoringen waar je mee te maken hebt, aan te pakken. Mannen kunnen niet multitasken en vrouwen ook niet! De realiteit is dat we bakken tijd verspillen en ons de hele dag laten storen door van alles en nog wat. En daardoor heeft iedereen het steeds druk. Terwijl we in een tijd leven waarin we enorm veel technologische middelen hebben die ons kunnen helpen het juist minder druk te hebben! Gebruik die middelen!

Een hele simpele maar zéér doeltreffende; zet alle geluiden in Outlook én de animaties die een nieuwe e-mail generen, uit. Én zeker zo belangrijk, doe dit ook met je smartphone.

Wil jij dat je collega’s weer blij naar het werk gaan, grip op hun taken, en meer tijd hebben voor leuke dingen? Overweeg dan het 5-Sterrenprogramma van Proficiency in huis te halen. Noteer hier je gegevens en ik bel je voor een afspraak.

Succes!

Met vriendelijke groet,
Jeroen Engelaer
Proficiency

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top