Waarom ik zo'n fan van Microsoft Outlook ben

Of ik aandelen Microsoft heb?

by

Waarom ik zo'n fan van Microsoft Outlook ben

Of ik aandelen Microsoft heb?

by Jeroen

by Jeroen

Er wordt wel eens aan mij gevraagd waarom ik zo’n fan van Outlook ben, of ik soms aandelen Microsoft bezit.

Nee, ik heb geen aandelen Microsoft. Outlook van Microsoft is wat mij betreft verreweg het meest geavanceerde programma wat je als kenniswerker of professional kunt hebben om je e-mail, je agenda, je contactpersonen en je taken te managen. Eerlijk, ik zou niet weten welk ander programma er ook maar in de buurt komt. ik ken écht geen beter timemanagement instrument. Waarom die lofzang? Ik zal het je uitleggen.

In mijn dagelijkse werk, nu als ondernemer en voorheen als manager in een grote organisatie heb en had ik een paar uitdagingen. Één van de grootste is timemanagement; het managen van informatie en het werk wat daar uit voortkomt. Veel van dit werk komt via e-mail binnen. Mijn agenda staat verder vol met afspraken. Ik heb honderden mensen in mijn adresboek staan waar ik regelmatig mee in contact sta en waarvan ik de contactmomenten registreer in Outlook. Dat registreren doe ik omdat ik al die contactmomenten  niet allemaal kan en wil onthouden.

En uit de e-mails, afspraken en contacten komt werk. Dit werk vertaal ik naar taken. Die taken plan in ik op een datum en tijd wanneer ik deze wil uitvoeren. En daar word ik door Outlook dan weer aan herinnerd. Ik ken geen ander programma dat dit zo handig en volledig geïntegreerd en deels geautomatiseerd, kan, als Outlook.

Dit is in een notendop de reden waarom ik zo enthousiast ben over Microsoft Outlook. Wat mij dan verder wel regelmatig irriteert is dat ik veel mensen tegen kom die klagen dat ze het druk hebben maar zich niet verdiepen in een oplossing. Outlook biedt wat mij betreft een oplossing. Er zijn naar mijn idee veel te weinig mensen die de mogelijkheden van Outlook echt benutten. E-mailen dat kan iedereen. Maar wanneer het gaat om handige functies om je werk eenvoudiger te maken, substantieel tijd te besparen, of beter overzicht op je taken te hebben, geven de meeste mensen niet thuis. En juist dáár is Outlook nou zo fantastisch voor! De vergelijking met de smartphone is wel een leuke. Ik neem aan dat jij er een hebt. Gebruik je die alleen om mee te bellen? Of doe je er ook nog andere handige en leuke dingen mee? En Outlook, gebruik je alleen om te e-mailen? Precies!

Als jij en je collega’s meer uit Outlook willen halen, tijd wilt besparen, grip op je e-mail en taken wilt krijgen, dan is het 5-Sterrenprogramma van Proficiency echt is voor jullie. Noteer hier je gegevens en ik maak een afspraak met je.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top