De functie Regels is een van de meest krachtige tools om in Outlook zaken te automatiseren

Verwerk e-mail geautomatiseerd met Regels

by

De functie Regels is een van de meest krachtige tools om in Outlook zaken te automatiseren

Verwerk e-mail geautomatiseerd met Regels

by Jeroen

by Jeroen

De functie Regels is een van de meest krachtige tools om in Outlook zaken te automatiseren. E-mails automatisch verplaatsen, een kleur geven, beantwoorden, kopiëren, doorsturen, et cetera.

Eigenlijk zou je je elke keer als je dezelfde handelingen uitvoert in je mailbox, je moeten afvragen of je dat kunt automatiseren. De functie Regels wordt daarvoor veel gebruikt.

Een mooi voorbeeld is hoe je CC-mail automatisch in een aparte map kunt plaatsen (of verwijderen!). Ook handig voor e-mails die door bepaalde programma’s of websites worden verstuurd zoals updates of storingsmeldingen.

Ander voorbeeld; e-mails automatisch doorsturen naar je collega :). Of e-mails van een bepaald persoon, met een bepaalde titel of woorden in de tekst geautomatiseerd afhandelen.

Je kunt de functie Regels toepassen op  e-mail die jij ontvangt en op e-mail die je verstuurt. De enige voorwaarde is dat er een specifiek kenmerk te vinden is dat je gebruikt zodat Outlook weet wat er moet gebeuren.

Wil je eens proberen of dit een handige functie is voor jou? Lees hier de uitleg van Microsoft

Lijkt het je handig om dat eens uitgelegd te krijgen voor jou en je collega’s? Dan is een incompany workshop misschien iets voor jullie. Ik kom graag een keertje vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken. Laat hier je gegevens achter en we maken een afspraak.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top