Nieuwsbrieven niet meer in je Inbox

Hoe je nieuwsbrieven automatisch kan verplaatsen om later te lezen

by

Nieuwsbrieven niet meer in je Inbox

Hoe je nieuwsbrieven automatisch kan verplaatsen om later te lezen

by Jeroen

by Jeroen

In dit artikel een handigheidje voor je om je nieuwsbrieven te managen in Outlook.

Je krijgt ongetwijfeld net als ik behoorlijk wat artikelen, nieuwsbrieven en reclame van websites die je hebt bezocht. Als het goed is gevraagd, soms ongevraagd. Gewenst, maar niet altijd.

Ik weet niet hoe dat bij jou is maar deze mails hebben eigenlijk nooit een hoge prioriteit en bekijk en lees ik ze het liefst wanneer het mij uitkomt. En wil ze dan ook liever niet in mijn Inbox hebben, want daar hoort alleen in te staan wat wel prioriteit heeft.

Ik heb Outlook zo ingeregeld dat al deze e-mails geheel automatisch in een apart mapje terecht komen. En dus niet in mijn Postvak IN. Als ik dan tijd heb lees ik de berichten die me interesseren en meldt ik mij af voor mails die mij niet (meer) interesseren. Lijkt je dat ook handig en wil je weten hoe dat werkt? Lees dan vooral verder.

Outlook heeft iets wat Regels heet. Met regels kun je zaken automatiseren als het gaat om binnenkomende of te verzenden e-mails. Eerder heb ik een artikel geschreven hoe op deze manier automatisch alle mailtjes die je in CC krijgt automatisch in een aparte map kan plaatsen.

Iets dergelijks kan je ook doen met nieuwsbrieven. Wat je doet is Outlook vertellen dat alle mails met een uniek kenmerk, in dit geval de woorden ‘uitschrijven’, ‘afmelden’ of ‘unsubscribe’, verplaatst moeten worden. Deze woorden staan altijd onderaan de nieuwsbrieven. We verplaatsen deze mails naar een map die heet simpelweg Nieuwsbrieven. In de video laat ik je stap voor stap zien hoe je die Regel aanmaakt in Outlook. Het resultaat is dat al je nieuwsbrieven daar automatisch in terecht komen.

Ben je bang dat je dan nooit meer in die map kijkt? Voeg hem toe aan je Favorieten en je mist er geen één. Lees hier hoe je dat doet. En krijg je nieuwsbrieven waar de genoemde woorden niet in voorkomen, dan is het waarschijnlijk geen net bedrijf wat de nieuwsbrieven stuurt, en is er sprake van spam. Daar werkt deze Regel niet voor. Zoek dan naar weer een ander uniek kenmerk in de mail en maak er een Regel op. Kies in dat geval de map Verwijderde items om de mails naar toe te verplaatsen.

Succes!

Ken jij managers die dit allemaal al lang weten en toepassen, en niet teveel tijd besteden aan hun e-mail? Vraag ze dan eens of dat ook het geval is met de medewerkers in hun team. Ik kan deze managers helpen haar of zijn team stukken effectiever te worden.

Ik wens je fijne feestdagen en een mooi 2018 mét een opgeruimde mailbox.

Met vriendelijke groet,
Jeroen Engelaer
Proficiency

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top