Ik ga dit jaar voor minder, en jij?

by

Ik ga dit jaar voor minder, en jij?

by Jeroen

by Jeroen

Minder is Meer

Als ik in deze periode ondernemers, directeuren en managers spreek gaat het nogal eens over de doelen die ze voor zichzelf of voor hun bedrijf hebben gesteld. Vaak gaan deze doelen over omzet, kwaliteit of klanten. Of de doelen zijn persoonlijk en dan gaat het over materiële wensen, gezondheid of geluk. Meestal is het doel dan er meer van te krijgen. Dus meer omzet of winst, een mooier huis, auto, gezonder leven of meer geluk.

Ik ga het dit jaar anders doen, ik wil namelijk minder. Ik wil net als vorig jaar en het jaar daarvoor mijn doelen behalen in weer minder tijd. Want je doelen behalen in minder tijd betekent simpelweg dat je met minder inzet en besteding van tijd kunt bereiken wat je wilt. En kan genieten van andere dingen in het leven die ook belangrijk zijn.

Volgens mij hebben we het in Nederland over het algemeen behoorlijk voor elkaar. Fijn werk met verantwoordelijkheid en veel eigen regie, mogelijkheden om je te ontwikkelen, misschien een leuke partner met wellicht kinderen of kleinkinderen. Financieel voor elkaar.

Maar genieten we daar ook echt van? Ik zie nogal wat mensen die in het in mijn ogen prima voor elkaar hebben continue van het een naar het ander hollen. Zonder van al hetgeen ze al bereikt hebben, ook te genieten. Want daar is geen tijd voor en er is nog zoveel meer te bereiken. Eigenlijk best wel gek toch? Zou het ook mogelijk zijn gestaag te werken aan doelen in je leven en/of bedrijf en tegelijk ook echt te genieten van wat je al hebt bereikt? Ja, dat denk ik wel, het lukt mij in ieder geval al een hele tijd. Wil je weten hoe? Ik vind het leuk om anderen te helpen, laat het mij weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top