De makkelijkste manier van archiveren

Kan het nóg simpeler, ja, het kan nog simpeler

by

De makkelijkste manier van archiveren

Kan het nóg simpeler, ja, het kan nog simpeler

by Jeroen

by Jeroen

In dit bericht leer je de allersnelste manier om e-mails te archiveren.

Mijn favoriete manier van archiveren is simpelweg de Delete-toets indrukken. Deze methode verplaatst natuurlijk de e-mail naar de map Verwijderde items. Heb je de mail later toch nog een keer nodig dan zoek je deze daarin op. Ik leeg deze map bijna nooit, dus kan ik alle mails later nog vinden. Werkt snel en goed, ik doe dat al jaren zo.

Ik weet dat deze manier van werken niet voor iedereen geschikt is. Vandaar dat ik enthousiast reageerde toen ik er een goede variant voor kreeg. Ik vermoed dat veel mensen die plezierig zullen vinden. Dankjewel Marjorie de Jager – Wijntuin, Office 365 en Sharepoint consultant. 

Belangrijk is dat je één archiefmap gebruikt, die kerstboom van mappen en submappen, kan weg. We hebben nu Google en die werkt ook uitstekend in je mailbox. Slim gebruik van de zoekmachine bespaart je sowieso al een vracht tijd.

Stel, je hebt je e-mail gelezen, en er is geen actie op nodig dan zijn er maar 2 opties mogelijk;

1 je verwijdert de e-mail

2 je archiveert de e-mail

Voor optie 1 gebruik je natuurlijk de Delete-toets.

En voor optie 2 gebruik je de Backspace-toets.

In je mappenlijst vindt je een map die heet ‘Archiveren’ of ‘Archive’. Dit is de standaard archiefmap van Outlook. Met de Backspace-toets verplaats je er makkelijk e-mails naar toe.

Is dit een tip die voor je werkt en smaakt naar meer? Lees dan het boek ‘Wil jij meer TIJD? Win een uur per dag door slimmer te werken’ of plan een telefoongesprek met mij in.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top