7 Quick Wins tegen een burn-out

by

7 Quick Wins tegen een burn-out

by Jeroen

by Jeroen

Je wilt geen burn-out, je wilt een leuk leven.

Je werkt en leeft hard en veel. Geniet volop van alles wat je bereikt hebt. Maar af en toe fluistert zo’n duiveltje in je oor ‘blijft dit goed gaan?’ Je vraagt je af of je dit tempo in gezondheid kan blijven volhouden. Een goede vriend van je zit al een tijdje overwerkt thuis. Je ziet bij hem wat de heftige gevolgen daarvan zijn. Werken lukt niet meer, maar alle andere dingen die het leven leuk maken lukken ook niet meer… Je bent ervan geschrokken, dát wil je in ieder geval niet.

Je wilt lekker werken, een leuk leven én gezond blijven, geen burn-out krijgen. Geen gedoe. Geen stress, tijd genoeg.

Je denkt nu misschien ‘onhaalbaar’, maar neem van mij aan, dat is het niet.

Hier een paar van de beste timemanagement quick wins die je meteen kunnen helpen. Kies er één en voer die consequent door en je hebt gegarandeerd succes. Lukt het niet? Bel mij en ik help je.

Quick Win nummer 1:
Realiseer je dat een dag maar 24 uur heeft. Hoe wil je die besteden, schrijf het op? Lijkt een open deur, maar doe het gewoon eens. En vergeet niet dat je ook nog moet slapen…

Quick Win nummer 2:
Zet ook privéafspraken in je agenda. Ook die afspraken die alleen voor jezelf zijn. Maak deze afspraken net zo belangrijk als je zakelijke afspraken. Want dat zijn ze toch ook?

Quick Win nummer 3:
Schrijf ál je to-do’s op. Geeft acuut rust in je hoofd.

Quick Win nummer 4:
Train je focus, gebruik daarvoor de Pomodorotechniek. Je productiviteit stijgt enorm.

Quick Win nummer 5:
Delegeer. Alles wat niet tot jouw core business hoort besteed je uit of delegeer je. Scheelt je bakken met tijd.

Quick Win nummer 6:
Heb je last van uitstelgedrag? Begin met een héél klein onderdeel waarvan je denkt, ‘ja, dat is zo simpel of kost zo weinig tijd, dat gaat lukken’. Realiseer je dat alle kleine beetjes uiteindelijk groot worden.

Quick Win nummer 7:
Bedenk dat een 9 tot 5 mentaliteit helemaal geen slechte mentaliteit is. Waarom zou je 50 of 60 uur werken? Het kan vaak in 30 of minder.

lukt het niet, of wil je meer? 072-2209518

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top