Op deze pagina aanbevelingen van Apps zowel voor pc als voor de smartphone die bijdragen aan timemanagement, tijd besparen, grip op tijd, focus, et cetera.

Handige Apps

Op deze pagina aanbevelingen van Apps zowel voor pc als voor de smartphone die bijdragen aan timemanagement, tijd besparen, grip op tijd, focus, et cetera.

Handige Apps

by Jeroen

Microsoft OneNote

Naast Outlook is Microsoft OneNote wel de App die ik het meest gebruik. Ik werk al jaren nagenoeg papierloos en OneNote helpt daar echt bij. Naast dat je OneNote kan gebruiken als notitieblok voor al je notities en aantekeningen, werkt de integratie met Outlook heel fijn. Je kunt vanuit je agenda meteen een verslag in OneNote starten. Of als er een taak uit een van je notities volgt, zet je die met één klik op je Outlook takenlijst. Ik gebruik OneNote vooral op mijn laptop, maar synchroniseer ook naar mijn telefoon. Vooral voor lijstjes (boodschappen :)) erg handig. OneNote maakt standaard onderdeel uit van Windows 10 en is ook onderdeel van de diverse Officepakketten. Daarnaast kan je OneNote gratis downloaden in de Appstore voor je tablet of smartphone. In de trainingen komt OneNote aan de orde, en ook is er een volledige OneNote workshop beschikbaar.

Braintoss

Braintoss is mijn favoriete ‘knoop-in-de-zakdoek-app. Met Braintoss stuur je heel simpel gesproken berichten, tekstberichten of foto’s naar je mailbox. Als ik waar dan ook iets bedenk wat ik wil onthouden, open ik Braintoss op mijn telefoon en spreek- of typ ik het bericht in. Met één druk op de knop verstuurd Braintoss het bericht naar mijn Inbox. Als ik later dan weer op mijn werkplek ben vindt ik het berichtje in mijn mailbox terug en kan ik het verwerken of op mijn takenlijst zetten. Braintoss is een app die je gebruikt op je smartphone en kost een paar euro.

Microsoft Outlook App voor de smartphone

Outlook gebruik je natuurlijk op je pc of laptop. Maar er is ook een Outlook App voor op je telefoon. In deze App die gratis is te downloaden in de Appstore is de mailbox én de agenda geïntegreerd. Vooral de e-mail App werkt fijn omdat exact de mappenstructuur van de desktopversie van Outlook wordt overgenomen. En misschien kopieer je regelmatig complete mails (eventueel met bijlagen) in je agenda. Deze mails, én de bijlagen,  kan je vanuit de meeste agenda telefoonApps niet benaderen, maar wel met de Outlook App.

Pomodoro

De Pomodoro techniek is een simpele methode om je concentratie te trainen en daarmee je productiviteit te verhogen. Je stelt een bepaalde tijd is, standaard is dat 25 minuten. Gedurende deze 25 minuten probeer je zo geconcentreerd mogelijk te werken. Zet alle notificaties op je apparaten uit en zorg dat je niet op een andere manier gestoord of afgeleid wordt. Na 25 minuten neem je een pauze van 5 minuten. Herhaal dit 3 keer en neem dan een pauze van 30 minuten. Als je een tijdje oefent met deze techniek zul je merken dat je productiviteit met sprongen omhoog gaat. Je kan online Pomodoro timers gebruiken op je pc of laptop en ook Pomomdoro timers downloaden voor op je smartphone.

Forest stay focused

De Pomodoro techniek verwerkt in een grappige App. Als je deze App gebruikt zorg je ervoor dat je bomen groter laat groeien naarmate je langer gefocust blijft. Je moet dan wel de verleiding van je smartphone weten te weerstaan.

Trello

Een veelgebruikte App om in teamverband projecten te managen en daarover met elkaar te communiceren met elkaar. Zorgt er in ieder geval voor dat er minder e-mails gestuurd worden, en dat is natuurlijk altijd goed :).

Google Keep

App met hetzelfde doel als Braintoss en meer. Je notities, ingesproken gedachten of foto’s ordenen en al dan niet voorzien van een reminder. Als je geen betaalmogelijkheid hebt een goed alternatief voor Braintoss. Ook handig als je mailbox niet het centrale verzamelpunt van je taken is.

Focus Reader

Website die je helpt pdf bestanden makkelijker en sneller te lezen. Met deze reader wordt één zin in de pdf  geaccentueerd, de overige zinnen geblurd. Het effect is dat je sneller je teksten vanaf het scherm kan lezen.

snellezen met een screenreader
Top