Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

by Jeroen

Proficiency & MVO

Als je tijd overhoudt door efficiënter te werken, kun je die op diverse manieren invullen.

Zo heeft Proficiency ervoor gekozen om MVO en maatschappelijk betrokken (MBO) te ondernemen. Jeroen Engelaer is al jaren lid van het MBO-platform DoesGoed, voorheen De Waaier, een stichting in de regio Alkmaar/Heerhugowaard/Langedijk die bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar verbindt.

Doesgoed motiveert bedrijven om een actieve bijdrage te leveren aan hun maatschappelijke omgeving.​ Zij verbinden de vraag van maatschappelijke organisaties en het aanbod van betrokken ondernemers in een ‘match’ en maken zo onze regio en haar bewoners een stukje mooier en gelukkiger.

Meewerken aan armoede vermindering in de wereld door de lokale bevolking bomen te laten planten. Meewerken aan CO2 reductie in de atmosfeer. Proficiency is lid van de Prosperity Community. Deze werkt samen met Eden Reforestation Projects. De focus van deze organisatie ligt op het duurzaam reduceren van armoede door de lokale bevolking bomen te laten planten die het CO2 overschot verminderen.

Voor elke opdracht die Proficiency mag uitvoeren worden enkele honderden bomen geplant, en ontvangt de lokale bevolking een dagloon van 10 dollar, wat ver boven het bedrag is wat ze anders zouden kunnen verdienen. Zo gaat men met schep en gieter in plaats van aansteker en zaag naar het bos.

Meedoen? Bel of mail mij!

Top