Outlook: tips & tricks waar je écht wat aan hebt!

Outlook: tips & tricks waar je écht wat aan hebt!

by Jeroen

Maak jij ook iedere dag gebruik van de functies van Outlook? En heb je het idee dat het hier en daar best wat slimmer en sneller kan? Of gebruik je eigenlijk alleen maar de mailfunctie? Wij geven je met plezier 4 gratis Outlook-tips om je vaardigheden aan te scherpen. Krijg je hierdoor de smaak te pakken en wil je je workflow nóg verder stroomlijnen? Volg dan een cursus Outlook bij Proficiency.Outlook-tips

Outlook-tip 1: Laat je niet afleiden!

Reageer jij ook op ieder bliepje dat een nieuwe mail aankondigt? Daarmee onderbreek je iedere keer je concentratie en je werkritme. Zonde van je tijd. Maak in 5 stappen een einde aan alle toeters en bellen: 1) Klik in de menubalk op Bestand, 2) Klik op Opties, 3) Klik op E-mail, 4) Zet de vier vinkjes onder ‘Ontvangst van bericht’ uit en 5) Klik op OK. Zo, eindelijk rust. Meer Outlook-tips? Lees dan verder.

Outlook-tip 2: Gebruik sneltoetsen

Zit jij ook vastgekleefd aan je muis? Maar wist je dat je werktempo aanmerkelijk omhoog gaat door het gebruik van toetsenbordcombinaties? Probeer maar eens: Ctrl+N voor een nieuwe e-mail, DEL om mails te deleten, Ctrl+R om mails te beantwoorden, Ctrl+F om mails door te sturen. En zo zijn er nog veel meer. Het bespaart een hoop onnodig geklik.

Outlook-tip 3: Maak in Outlook je adressenbestand

Voer al je relaties, visitekaartjes, adresboekjes in de map Contactpersonen in. Oké, het kost even tijd, maar dan heb je ook wat. Wist je dat je zelfs notities kunt toevoegen aan je contacten? Bijvoorbeeld belnotities met je klanten. En om het je makkelijker te maken: kopieer de contactgegevens uit een e-mail en plak die tijdelijk in een tekstveld van een contactpersoon. Van daaruit kun je de info verslepen.

Outlook-tip 4: Importeer info uit je mailbox in je agenda

Heb je een werkafspraak en wil je belangrijke informatie uit je mail direct bij de hand hebben? Dat gaat heel eenvoudig. Sleep de e-mail die je nodig hebt naar de knop van de Agendamodule. Dan opent automatisch een agenda-item en staat alle tekst uit de mail in het tekstvenster van je afspraak. Dit voorkomt frustrerend gezoek in je mailbox.

Nóg meer rendement met een Outlook-training

Heb je wat aan deze Outlook-tips? Vast wel! Tijdbesparing geeft immers een kick. Investeer daarom in een cursus Outlook bij Proficiency. Dat kun je individueel doen, maar ook met het hele team. Maak een afspraak met Jeroen Engelaer en vertel hem wat jouw organisatie nodig heeft.

Top