Cursus timemanagement met Outlook voor (semi-)ambtenaren

Outlook maakt het de overheid makkelijker

Cursus timemanagement met Outlook voor (semi-)ambtenaren

Outlook maakt het de overheid makkelijker

by Jeroen

Effici├źntie is cruciaal in elke vorm van bedrijfsvoering, en dus ook bij de overheid, van gemeente tot belastingdienst. Slecht georganiseerd e-mail- en agendabeheer rijdt die gewenste doelmatigheid vaak in de wielen. Een cursus Outlook verbetert timemanagement bij overheidsinstanties aanzienlijk.

Stress door e-mail?

Laat er geen misverstand over bestaan: e-mail is een fantastisch en toegankelijk medium dat een snelle uitwisseling van gegevens mogelijk maakt. Je kunt collegaÔÇÖs elkaar altijd en overal bereiken en dat is prettig, zeker in deze tijd van het nieuwe werken. Maar die laagdrempeligheid is meteen ook een valkuil. Want er wordt nu eenmaal veel gemaild, en die constante stroom aan informatie moet op een effectieve manier worden verwerkt. En daar gaat het regelmatig mis, waardoor je de greep op de mailbox kwijtraakt en tijd wordt verspild. Dat zorgt voor extra werkdruk die heel goed voorkomen kan worden.

Meer overzicht met een cursus Outlook

Outlook biedt prachtige handvatten om effectiever te werken, maar bij veel overheidsinstellingen worden deze niet ten volle benut. Proficiency geeft cursussen waarin managers en medewerkers leren hoe je je mailbox inricht en onder controle houdt. Maar de training gaat verder. Want Outlook is ook een platform voor goed beheer van agenda, contactpersonen en taken. Daarmee krijg je weer overzicht op je activiteiten en kun je informatie effici├źnt delen. Gevolg: medewerkers werken sneller en met minder stress. Dat maakt ruimte vrij voor de kerntaken van de organisatie.

Winst voor overheidsinstanties

  • Georganiseerde mailboxen
  • Duidelijke e-mailetiquette
  • Beter agenda- en taakmanagement
  • Lagere kosten
  • Soepelere communicatie

Meer weten? Bel Proficiency

Outlook is voor de overheid perfect inzetbaar als middel om timemanagement van leidinggevenden en medewerkers te verbeteren. Proficiency legt graag uit wat dit oplevert. Gaat de voorkeur uit naar een cursustraject dat volledig is afgestemd op de afdeling? Dat is natuurlijk mogelijk. We bespreken dit in het voortraject. Neem contact op.

Klantenervaringen:

Top