Werk efficiënter en win tijd om juist minder te doen

Individueel programma Slimmer werken in minder TIJD

Werk efficiënter en win tijd om juist minder te doen

Individueel programma Slimmer werken in minder TIJD

by Afix
Ben je een drukbezette manager, ondernemer of professional met chronisch tijdgebrek, een uitpuilende Inbox, overvolle agenda en onoverzichtelijke takenlijst? Wil je weer grip krijgen op je tijd en niet altijd aan het werk zijn? Of precies andersom, heb je alles al redelijk strak op orde en denk je dat het nóg beter kan? Kies dan voor het individuele programma ‘Slimmer werken in minder TIJD’ van Proficiency.

Dit vip-programma ‘Slimmer werken in minder TIJD’, geeft je een één-op-éénbenadering van een trainer die expert is in tijd besparen en het werken met Outlook. In dit jaarprogramma krijg je een werkmethode aangereikt die je direct kunt toepassen en die je meteen tijd oplevert en grip geeft op dat wat je wilt of moet doen.

Je bent manager, ondernemer of professional. Je bent goed in wat je doet, maar je bent op een punt gekomen dat je soms moeite hebt om alle ballen in de lucht te houden. Je hebt misschien al trainingen gevolgd op het gebied van timemanagement, je leest er boeken over en je bent altijd op zoek naar oplossingen hoe je de dingen slimmer of sneller kan aanpakken. Desondanks ben je niet tevreden. Het levert je niet voldoende op. Je agenda staat bomvol met afspraken, je holt van de ene vergadering naar de andere, soms zonder voorbereiding of tijd om zaken uit te werken. Je hebt nog véél onbeantwoorde e-mails staan en je raakt af en toe het overzicht kwijt op alle taken die je nog moet doen.

Het zou toch fijn zijn als je elke dag tevreden op je werkdag kan terugkijken. Je hebt gedaan wat je wilde doen. Je hoeft niet ’s avonds en in het weekend nog aan het werk. Er zijn immers nog zoveel meer dingen in het leven die je belangrijk vindt. Je wilt ook aandacht kunnen geven aan je partner, aan je kinderen. Je wilt kunnen sporten, een museum of theatervoorstelling kunnen bezoeken zonder continue het gevoel hebben dat er nog zo veel werk ligt.

Speciaal voor jou heb ik een individueel jaarprogramma met de methode ‘Slimmer werken in minder TIJD’ ontwikkeld. Met deze methode ontdek je waarom je onnodig veel tijd verliest. Niet alleen op je werk, maar ook  thuis. En je leert welke dingen je kan doen om dat te stoppen. Zodat je meer tijd overhoudt. Minder last van stress hebt, een plezieriger leven krijgt.

Waarom een individueel programma?

Het ‘Slimmer werken in minder TIJD’ programma is ontstaan vanuit de vraag naar maatwerkoplossingen met nog meer resultaten. De meeste managers, ondernemers en professionals die ik ontmoet willen best investeren in een training maar tijd is kostbaar en de agenda is altijd goed gevuld. Een groepstraining is daardoor minder geschikt want die vraagt meer tijd en de trainingsdata liggen meestal vast. Het vip-programma wordt daarentegen in overleg gepland. We gaan een jaar met elkaar aan de slag. Stap voor stap toewerkend naar het resultaat; vrijheid om te doen wat jij belangrijk vindt. In je werk natuurlijk maar ook in je privétijd. Dit resultaat wordt behaald met een mix van opdrachten en diverse (online) momenten met de trainer en met andere deelnemers om ervaringen uit te wisselen en maximaal resultaat te behalen. Dus je krijgt het beste van allebei. Een andere reden om een individueel programma te volgen kan zijn dat je weet dat een continue en langer durend traject betere resultaten geeft. En daar ga jij voor. In je werk, maar ook voor je eigen persoonlijke effectiviteit.

Dit is wat we gaan doen

Stap 1 Bewustwording. Het resultaat van deze module is dat je inzicht krijgt in de gevolgen van jouw huidige manier van werken. Je realiseert je waarom je tijd te kort komt, het gevoel hebt achter de feiten aan te lopen. Er altijd meer taken zijn dan tijd om ze in uit te voeren. En wat je kunt doen om daar snel verandering in te brengen. Je leert keuzes te maken om te kunnen doen wat jij echt belangrijk vindt. In deze fase leer je hoe je met kleine stapjes enorme resultaten kunt bereiken. Voorbeeld is het terugbrengen van een werkweek van 70 uur naar minder dan 40 uur. En dat met behoudt van kwaliteit, tevreden collega’s, klanten of leidinggevende.

Stap 2 E-mailmanagement. Het resultaat van deze module is dat je leert hoe je op een eenvoudige manier je e-mail en andere elektronische berichten kan managen. Waardoor je grip krijgt op al het werk wat voorkomt uit die berichten. Waardoor je weer overzicht krijgt en meer tijd te besteden hebt voor belangrijker zaken.

Social media management. Hoe ga je om met de verleidingen van sociale media? Maar ook, hoe kan je sociale media inzetten zonder dat het je teveel tijd vraagt? Social media management; hoe kan je het beste je sociale mediaberichten in de gaten houden zonder tijd te verliezen met oeverloos door je tijdlijn scrollen.

Stap 3 Agenda. Het resultaat van deze module is dat je weer de leiding krijgt over je eigen agenda in plaats van dat je geleidt wordt door de afspraken die anderen te pas en te onpas in jouw agenda zetten. Er blijft ruimte over in je agenda zodat je vergaderingen kunt voorbereiden en acties eruit kan uitvoeren. Maar ook dat je de tijd hebt weer eens met een netwerkcontact af te spreken.

Taken. Het resultaat van deze module is dat je leert hoe je al je overige taken op een handige manier kan managen. Misschien dat de systemen die je nu misschien gebruikt zoals to-do lijsten, notitieblokken, takenappjes en gele briefjes je geen overzicht maar onrust bezorgen. Je krijgt één overzichtelijk systeem om al je taken te managen.

Contacten. Het resultaat van deze module is dat je een methode krijgt aangereikt die je kan gebruiken om al je contactgegevens in te registreren. Zodat je, wanneer je een relatie wilt bellen, altijd het goede telefoonnummer bij de hand hebt. Of als je in je auto stapt naar een afspraak, je direct het adres in je navigatie kan invoeren. En je leert hoe je in jouw contacten eenvoudig je contactmomenten registreert.

Stap 4 De Smartphone. Het resultaat van deze module is dat je het fantastische apparaat wat de smartphone natuurlijk is, gebruikt op een efficiënte en effectieve manier. Je leert handige appjes te gebruiken maar ook hoe je jouw agenda en contacten zo makkelijk mogelijk managet op je telefoon. Maar ook hoe je de verleidingen die de smartphone in zich heeft leert weerstaan. Waardoor er minder tijd weg lekt.

Stap 5 OneNote. Het resultaat van deze module is dat je tijd bespaart omdat je elk verslag of notitie maar één keer hoeft in te voeren vanaf elk device. Je leert hoe je OneNote als vervanger van je papieren notitieblok kan gebruiken. Dit levert je overzicht op en grip op je acties die voortkomen uit vergaderingen en besprekingen.

Wil jij echte en blijvende resultaten? Wil je weer grip op je werk en keuzes maken waar je achter kan staan? Meld je aan via het onderstaande formulier. Je wordt dan teruggebeld door Jeroen Engelaer. We bespreken jouw vraag en overleggen of mijn halfjaarprogramma geschikt is voor je. Ben je overtuigd? Dan maken we een snel een afspraak.

Top