Ben je een drukbezette manager, ondernemer of professional met chronisch tijdgebrek, een uitpuilende Inbox, overvolle agenda en onoverzichtelijke takenlijst?

Wil je weer grip krijgen op je tijd en niet altijd aan het werk zijn?

Ben je een drukbezette manager, ondernemer of professional met chronisch tijdgebrek, een uitpuilende Inbox, overvolle agenda en onoverzichtelijke takenlijst?

Wil je weer grip krijgen op je tijd en niet altijd aan het werk zijn?

by Jeroen
 • Je bent gepassioneerd over je werk of je bedrijf, maar ook over je partner, kinderen, vrienden, hobby of sport.
 • Je wilt voldoende aandacht en tijd hebben voor je werk, maar √≥√≥k voor je priv√©.

Je bent manager, ondernemer of professional. Je bent goed in wat je doet, maar je bent op een punt gekomen dat je soms moeite hebt om alle ballen in de lucht te houden. Je hebt misschien al trainingen gevolgd op het gebied van timemanagement, je leest er boeken over en je bent altijd op zoek naar oplossingen hoe je de dingen slimmer of sneller kan aanpakken. Desondanks ben je niet tevreden. Het levert je niet voldoende op. Je agenda staat bomvol met afspraken, je holt van de ene vergadering naar de andere, soms zonder voorbereiding of tijd om zaken uit te werken. Je hebt nog véél onbeantwoorde e-mails staan en je raakt af en toe het overzicht kwijt op alle taken die je nog moet doen. Je relatie moppert, je moet je kinderen regelmatig teleurstellen en voor sporten, hobby en je sociale netwerk maak je te weinig tijd.

Het zou toch fijn zijn als je elke dag tevreden op je werkdag kan terugkijken. Je hebt gedaan wat je wilde doen. Je hoeft niet ‘s avonds en in het weekend nog aan het werk. Er zijn immers nog zoveel meer dingen in het leven die je belangrijk vindt. Je wilt ook aandacht kunnen geven aan je partner, aan je kinderen. Je wilt kunnen sporten, een museum of theatervoorstelling kunnen bezoeken zonder continue het gevoel hebben dat er nog zo veel werk ligt. Zonder schuldgevoel naar je werk of naar je priv√©, hoe fijn zou dat zijn!

Speciaal voor jou heb ik een individueel programma ‘van Stress naar Succes’ ontwikkeld. Met deze methode ontdek je waarom je onnodig veel tijd verliest. Niet alleen op je werk, maar ook¬† thuis. En je leert welke dingen je kan doen om dat te stoppen. Zodat je meer tijd overhoudt. Minder last van stress hebt, een plezieriger leven krijgt.

Voorbeelden van resultaten:

 • ‘ik werkte voorheen bijna alle avonden, nu nog maar √©√©n of twee’
 • ‘ik heb nu tijd om met mijn zoon naar de voetbaltraining te gaan, zonder schuldgevoel over een offerte die ik nog moet maken’
 • ‘het werkt echt zo veel lekkerder als je voldoende tijd hebt’
 • ‘die laptop blijft nu ‘s avonds dicht’
 • ‘ik merk dat ik slimmer keuzes maak en makkelijker delegeer’

Waarom een individueel programma?

Het programma ‘van Stress naar Succes’ is ontstaan vanuit de vraag naar maatwerkoplossingen met nog meer resultaten. De meeste managers, ondernemers en professionals die ik ontmoet willen best investeren in een training maar tijd is kostbaar en de agenda is altijd goed gevuld. Een groepstraining is daardoor minder geschikt want die vraagt meer tijd en de trainingsdata liggen meestal vast. Het √©√©n-op-√©√©n-programma wordt daarentegen in overleg gepland. We gaan met elkaar aan de slag. Stap voor stap toewerkend naar het resultaat; vrijheid om te doen wat jij belangrijk vindt. In je werk natuurlijk maar ook in je priv√©. Dit resultaat wordt behaald met een mix van opdrachten en diverse (online) momenten met de trainer en met andere deelnemers om ervaringen uit te wisselen en maximaal resultaat te behalen. Dus je krijgt het beste van allebei. Een andere reden om een individueel programma te volgen kan zijn dat je weet dat een continue en langer durend traject betere resultaten geeft. En daar ga jij voor. In je werk, maar ook voor je eigen persoonlijke effectiviteit.

Dit is wat we gaan doen

Stap 1 Strategie

Het resultaat van deze module is dat je inzicht krijgt in de gevolgen van jouw huidige manier van werken. Je realiseert je waarom je tijd te kort komt, het gevoel hebt achter de feiten aan te lopen. Er altijd meer taken zijn dan tijd om ze in uit te voeren. En wat je kunt doen om daar snel verandering in te brengen. Je leert keuzes te maken om te kunnen doen wat jij echt belangrijk vindt. In deze fase leer je hoe je met kleine stapjes enorme resultaten kunt bereiken. Voorbeeld is het terugbrengen van een werkweek van 70 uur naar minder dan 40 uur. En dat met behoud van kwaliteit, tevreden collega’s, klanten of leidinggevende. Het wordt duidelijk wat je wilt bereiken en hoe je dat kunt doen. Dit wordt vertaald naar concrete acties die je stap voor stap gaat uitvoeren.

Stap 2 Slim werken

In deze module leer je hoe je de tools die je toch al gebruikt, voor je laat werken. Met als resultaten dat je tijd bespaart, grip krijgt op je elektronische communicatie, overzicht hebt op je agenda en alle taken die je hebt. Je leert hoe je meer kunt doen in minder tijd. We gaan aan de slag met e-mail- en sociale mediamanagement, het slim werken met Microsoft Outlook en OneNote. En ook de smartphone bevat veel tools die het leven makkelijker voor je kunnen maken als je ze slim inzet.

Stap 3 Tijd

Door tijd te investeren ga je tijd winnen. Om structureel tijd over te houden voor de dingen die jij belangrijk vindt, is tijd nodig.  Met als resultaten:

 • Een relaxter werk- √©n priv√©leven;
 • Je maakt bewuste keuzes over tijdsbesteding, zodat je meer controle en rust ervaart;
 • Priv√© en werk krijgen allebei voldoende aandacht;
 • Je bent weer de baas over je eigen agenda;
 • Delegeren is niet meer een loos woord, maar iets wat je doorlopend doet.

VRAAG INFORMATIE AAN OVER DIT PROGRAMMA

Jeroen Engelaer

Wat betekent dit praktisch:

We werken 3 maanden actief aan jouw timemanagement. Vanuit de pijn die je nu ervaart formuleren we zeer concrete doelen. En aan die doelen gaan we met gerichte acties werken. Je kan meteen na de eerste sessie al resultaten verwachten.

 • Je hebt 3 maanden lang op afgesproken en op niet afgesproken momenten contact met mij.¬† Ik geef je gevraagd en ongevraagd feedback;
 • Ik ben via telefoon, online video of WhattsApp bereikbaar voor je;
 • We hebben elke maand √©√©n live sessie met een lekkere lunch erbij. (met inachtneming van de coronamaatregelen). In deze sessies kijken we naar de behaalde resultaten. We bespreken waarom zaken wel of niet gehaald zijn, en wat we kunnen verbeteren. En er worden nieuwe doelen en nieuwe acties vastgelegd en gepland;
 • We hebben elke week een onlinesessie. In deze sessies worden de korte termijn acties en resultaten besproken;
 • We werken vanuit jouw persoonlijke online timemanagementactieplan. In dit plan staan al jouw doelen en acties en resultaten;
 • Binnen 3 maanden heb je concrete resultaten behaald. Ook weet je hoe je jouw nieuwe werkwijze kan voortzetten om vanaf nu grip te houden op je tijd. Want verspilde tijd krijg je nooit meer terug.

Het resultaat van dit alles is dat jouw doelen die je in stap 1 hebt benoemd, gerealiseerd zijn. Je kan zonder last te hebben van je takenlijst een middag in de week op de golfbaan staan. Je hebt tijd voor je ouders om mantelzorger te zijn. Je hebt de werkweek terug gebracht naar aanvaardbare proporties. Je leert genieten van je herwonnen vrije tijd en gaat weer met je hobby of sport aan de slag, zonder schuldgevoel. Je gaat een middag in de week met je kind of kleinkind op stap.

Wil jij echte en blijvende resultaten? Wil je weer grip op je tijd en keuzes maken waar je achter kan staan? Reserveer dan direct een gratis belafspraak met mij. We bespreken jouw vraag en overleggen of mijn programma geschikt is voor je. Je krijgt meteen een aantal strategie√ęn om direct mee aan de slag te gaan. Ben je overtuigd? Dan maken we een snel een vervolgafspraak.

‘Ik zou gestopt zijn met mijn bedrijf, als ik niet dat traject met jou was gaan volgen. Nu kan ik deze chaos hanteren’. Whow, da’s wel heel veel credits, ik kreeg er een kleurtje van.

Het gaat hier over een ondernemer die het de laatste maanden door allerlei oorzaken ineens òntzettend druk heeft gekregen. Hij is nu bezig om dit onder controle te krijgen.

Ook dat is een mooi gevolg van de trajecten die ik met ondernemers en professionals doe. Ze leren hoe ze werk, privé, en een sociaal leven op een relaxte manier kunnen combineren.

Maar ze leren ook hoe ze om moeten gaan met plotselinge veranderingen. Nauwelijks be√Įnvloedbaar en met
grote impact. Zoals een heftige gebeurtenis in de privésfeer. Of onverwachte drukte of juist afname van werk, of meerdere langdurig zieke personeelsleden. Zie het maar eens te regelen als je een klein bedrijf hebt met een man of 6 personeel…

Top