Werk efficiënter en win tijd om juist minder te doen

Individueel programma Slimmer werken in minder TIJD

Werk efficiënter en win tijd om juist minder te doen

Individueel programma Slimmer werken in minder TIJD

by Afix
  • Ben je een drukbezette manager, ondernemer of professional met chronisch tijdgebrek, een uitpuilende Inbox, overvolle agenda en onoverzichtelijke takenlijst?
  • Wil je weer grip krijgen op je tijd en niet altijd aan het werk zijn?
  • Of precies andersom, heb je alles al redelijk strak op orde en denk je dat het nóg beter kan?

Dit vip-programma ‘Slimmer werken in minder TIJD’, geeft je een één-op-éénbenadering van een trainer die expert is anderen te helpen tijd besparen en evenwicht te brengen in alle dingen die belangrijk zijn in het leven. In dit jaarprogramma krijg je een werkmethode aangereikt die je direct kunt toepassen en die je meteen tijd oplevert en grip geeft op dat wat je wilt of moet doen.

VRAAG INFORMATIE AAN OVER DIT PROGRAMMA

Je bent manager, ondernemer of professional. Je bent goed in wat je doet, maar je bent op een punt gekomen dat je soms moeite hebt om alle ballen in de lucht te houden. Je hebt misschien al trainingen gevolgd op het gebied van timemanagement, je leest er boeken over en je bent altijd op zoek naar oplossingen hoe je de dingen slimmer of sneller kan aanpakken. Desondanks ben je niet tevreden. Het levert je niet voldoende op. Je agenda staat bomvol met afspraken, je holt van de ene vergadering naar de andere, soms zonder voorbereiding of tijd om zaken uit te werken. Je hebt nog véél onbeantwoorde e-mails staan en je raakt af en toe het overzicht kwijt op alle taken die je nog moet doen.

Het zou toch fijn zijn als je elke dag tevreden op je werkdag kan terugkijken. Je hebt gedaan wat je wilde doen. Je hoeft niet ’s avonds en in het weekend nog aan het werk. Er zijn immers nog zoveel meer dingen in het leven die je belangrijk vindt. Je wilt ook aandacht kunnen geven aan je partner, aan je kinderen. Je wilt kunnen sporten, een museum of theatervoorstelling kunnen bezoeken zonder continue het gevoel hebben dat er nog zo veel werk ligt.

Speciaal voor jou heb ik een individueel jaarprogramma met de methode ‘Slimmer werken in minder TIJD’ ontwikkeld. Met deze methode ontdek je waarom je onnodig veel tijd verliest. Niet alleen op je werk, maar ook  thuis. En je leert welke dingen je kan doen om dat te stoppen. Zodat je meer tijd overhoudt. Minder last van stress hebt, een plezieriger leven krijgt.

Waarom een individueel programma?

Het ‘Slimmer werken in minder TIJD’ programma is ontstaan vanuit de vraag naar maatwerkoplossingen met nog meer resultaten. De meeste managers, ondernemers en professionals die ik ontmoet willen best investeren in een training maar tijd is kostbaar en de agenda is altijd goed gevuld. Een groepstraining is daardoor minder geschikt want die vraagt meer tijd en de trainingsdata liggen meestal vast. Het vip-programma wordt daarentegen in overleg gepland. We gaan een jaar met elkaar aan de slag. Stap voor stap toewerkend naar het resultaat; vrijheid om te doen wat jij belangrijk vindt. In je werk natuurlijk maar ook in je privétijd. Dit resultaat wordt behaald met een mix van opdrachten en diverse (online) momenten met de trainer en met andere deelnemers om ervaringen uit te wisselen en maximaal resultaat te behalen. Dus je krijgt het beste van allebei. Een andere reden om een individueel programma te volgen kan zijn dat je weet dat een continue en langer durend traject betere resultaten geeft. En daar ga jij voor. In je werk, maar ook voor je eigen persoonlijke effectiviteit.

Dit is wat we gaan doen

Stap 1 Strategie

Het resultaat van deze module is dat je inzicht krijgt in de gevolgen van jouw huidige manier van werken. Je realiseert je waarom je tijd te kort komt, het gevoel hebt achter de feiten aan te lopen. Er altijd meer taken zijn dan tijd om ze in uit te voeren. En wat je kunt doen om daar snel verandering in te brengen. Je leert keuzes te maken om te kunnen doen wat jij echt belangrijk vindt. In deze fase leer je hoe je met kleine stapjes enorme resultaten kunt bereiken. Voorbeeld is het terugbrengen van een werkweek van 70 uur naar minder dan 40 uur. En dat met behoudt van kwaliteit, tevreden collega’s, klanten of leidinggevende. Het wordt duidelijk wat je wilt bereiken en hoe je dat kunt doen. Dit wordt vertaald naar concrete acties die je stap voor stap gaat uitvoeren.

Stap 2 Slim werken

In deze module leer je hoe je de tools die je toch al gebruikt, voor je laat werken. Met als resultaten dat je tijd bespaart, grip krijgt op je elektronische communicatie, overzicht hebt op je agenda en alle taken die je hebt. Je leert hoe je meer kunt doen in minder tijd. We gaan aan de slag met e-mail- en sociale mediamanagement, het slim werken met Microsoft Outlook en OneNote. En ook de smartphone bevat veel tools die het leven makkelijker voor je kunnen maken als je ze slim inzet.

Stap 3 Tijd

Door tijd te investeren ga je tijd winnen. Om structureel tijd over te houden voor de dingen die jij belangrijk vindt, is tijd nodig.  Met als resultaten:

  • Hoe je ontsnapt aan de sociale druk om 24/7 bereikbaar, beschikbaar en geïnformeerd te zijn;
  • Hoe je op een gezonde manier omgaat met werkdruk en werklast, zodat je meer controle en rust ervaart;
  • Hoe je op een nette manier nee zegt en grenzen stelt, zodat je collega’s en klanten weten wat ze op welke termijn van je mogen verwachten;
  • Hoe je weer de leiding krijgt over je eigen agenda in plaats van dat je geleid wordt door de afspraken die anderen te pas en te onpas in jouw agenda zetten;
  • Hoe je de juiste prioriteiten stelt en beter gaat plannen en organiseren, zodat je overzicht krijgt.

Het resultaat van dit alles is dat jouw doelen die je in stap 1 hebt benoemd, gerealiseerd zijn. Je kan zonder last te hebben van je takenlijst een middag in de week op de golfbaan staan. Je hebt tijd voor je ouders om mantelzorger te zijn. Je hebt de werkweek terug gebracht naar aanvaardbare proporties. Je leert genieten van je herwonnen vrije tijd en gaat weer met je hobby of sport aan de slag, zonder schuldgevoel. Je gaat een middag in de week met je kind of kleinkind op stap.

Wil jij echte en blijvende resultaten? Wil je weer grip op je tijd en keuzes maken waar je achter kan staan? Reserveer dan direct een belafspraak met mij. We bespreken jouw vraag en overleggen of mijn programma geschikt is voor je. Ben je overtuigd? Dan maken we een snel een vervolgafspraak.

Top