Grip op je werk en tijd besparen met Microsoft Teams

Timemanagement met Microsoft Teams

Grip op je werk en tijd besparen met Microsoft Teams

Timemanagement met Microsoft Teams

by Jeroen

Je bent op dit moment thuis aan het werk. De samenwerking met je collega’s en externen verloopt volledig via beeldschermenJe gebruikt verschillende programma’s om te videobellen en bestanden te delenJe mailt en appt daarnaasveel meer dan voorheen. Het kost je meer tijd en je hebt moeite het allemaal georganiseerd te houden. Je wilt graag effectief en efficiënt je werk doen zoals je dat deed vóór de Coronapandemie. 

Maar wat er gebeurt is dat je mailbox uitpuilt en je agenda vol met Zoom-, Hang-Outs, Skype-, WhatsApp, bel- en FaceTime afspraken staat. Verder heb je een onoverzichtelijke hoeveelheid taken die maar niet afkomen. Je bent je normale werkritme kwijt en hebt nog meer dan anders een chronisch gebrek aan tijd en werkt harder en langer dan nodig is. Helaas.    

Is dit iets dat je herkent in jouw organisatie? Misschien in deze tijd nog wel meer dan normaal. Op afstand en thuiswerken zorgt mogelijk voor nog meer druk, het legt in ieder geval druk op de communicatie. 

Gelukkig kan het ook anders.  

Microsoft Teams is een relatief nieuwe applicatie. Het is speciaal bedoeld om het (op afstand) samen werken te ondersteunen. Bijvoorbeeld door medewerkers van dezelfde afdeling of projectgroepen te helpen documenten te delen, er samen en desgewenst tegelijkertijd aan te werken. Communicatie via chat en videobellen snel te organiseren. Inzicht te geven in afspraken en agenda, et cetera.

Het maakt een heleboel andere programma’s overbodig door de volledige integratie met het Office pakket en dus ook Outlook. Ook kunnen een groot aantal andere Apps toegevoegd worden in Teams. Teams ondersteunt vooral het slim samenwerken En dat samenwerken en samen communiceren is in deze tijd wel van groot belang. En dan graag ook nog een beetje efficiënt en effectief.  Met Microsoft Teams  gaat dat heel makkelijk. En in deze tijd ook niet onbelangrijk, Teams maakt deel uit van Office 365, er zijn géén extra kosten.

Teams is een programma met veel mogelijkheden. Hoe fijn zou het zijn als je leert hoe je Teams optimaal kunt gebruiken. Je niet meer tijd verspilt omdat je niet weet wat er mogelijk is met het programma. Met Marjorie de Jager van Pearple Solutions ben ik een samenwerking aangegaan. Zij als Office 365SharePoint en Teamsspecialist. Marjorie adviseert en begeleid bedrijven en organisaties die Office 365 in willen zetten. Jeroen Engelaer, als Timemanagement met Outlook en Timemanagement met Teams specialist vormt met Marjorie een sterk team om organisaties klaar te maken voor efficiënt en online samenwerken. 

Interesse? Bel mij op 072-2209518 of boek direct een afspraak in mijn agenda en wij vertellen je wat de mogelijkheden zijn.

Top